joi, 29 ianuarie 2009


d-ale somerieice poate face un somer in romania? foarte multe lucruri. de exemplu, taie frunze la caini. asta e o activitate destul de grea. ganditi-va ca trebuie sa adune si sa numere frunzele. le toaca marunt. apoi le arunca un fir de sare, sa dea bine la clienti. pe urma isi cheama clientii. cainii. nu e usor sa ai un dispecerat, de genul 323, sa zicem, ca sa dai sfoara-n tara : e gata masa. nu mai zic de servirea mesei. tacamuri etc. in fine. la final aduni mizeria de pe urma contibuabililor care s-au infruptat. iti mai vine sa fii somer? cred ca nu. si atunci ce sa faci? nimic. a, ba da, e o posibilitate. sa si dormi, sa te simti bine. te faci parlamentar, nenica. mai greu e sa fii somer decat parlamentar, nu-i asa?

6 comentarii:

lavinia stefan spunea...

Am 5 ciini - vorbesc serios! Asta cred ca ma recomanda, fara drept de apel, pentru a fi "somer cu inlat grad de calificare!" Aaa, si sa stii ca nu ai retzeta completa - dupa ce ai pus praful de sare, trebuie sa adaugi un virf de cutit de boare de vint, dar doar daca bate dinspre sud-est( restul striga gustul, ciihhh)! Scrii tare, tare bine ( ma rog, stiu ca stii - doar ti-am vazut profilul)

Mugur spunea...

interesanta comparatia. e posibil totusi ca unii someri sa fi devenit someri fara sa isi doreasca. in schimb probabilitatea ca un parlamentar sa nu fi vrut sa devina parlamentar este infima. si cred ca e totusi mai greu sa fii parlamentar decat somer. imagineaza-ti ce 'calitati' au parlamentarii care sunt platiti sa faca ceva si nu fac nimic, pardon, dorm sau se scobesc in nas :) cred totusi ca e tare greu sa fii parlamentar pentru ca e mult mai obositor sa nu faci nimic. nimicul oboseste cel mai tare, nu-i asa?

misselenusha spunea...

good point, Mugur. nu toti somerii si-au dorit acest statut dar sigur fiecare parlamentar si-a dorit sa ajunga acolo unde e cald si bine, adica in una din cele 2 camere ... cat or mai exista 2, caci maretul nostru conducator are planul de a face parlamentul unicameral. deci ... asa cum nu toti barbatii sunt porci(am invatat asta :D) propun sa nu bagam nici toti somerii la categoria "taietori de frunza la caini". as fi tentata insa sa bag toti parlamentarii in aceeasi oala. dar imi pastrez speranta ca macar unul e acolo sa faca ceva, sa schimbe ceva... niahhhhhhhhhhhhhhh, nu cred ca exista asa ceva :((

Dan Gheorghe spunea...

poate ca e mai nobila "meseria" de taiater de frunze pentru caini, decat cea de parlamanetar.

anktzik spunea...

:))

Serios vorbind acum, stiu pe cineva care vrea sa-si deschida un restaurant acum, dar nu gaseste angajati. Vin se fofileaza, iar cand e vorba sa se apuce de treaba, pleaca. Si spunem ca e criza si sunt someri, dar de fapt ne convine de minune, e o situatie care se pliaza perfect pe eticheta de:"trantor".

Dan Gheorghe spunea...

asta e o alta "meserie" in romania, foarte raspandita, din pacate - frecator de mangan.