luni, 9 februarie 2009


nimic nu trebuie sa ne mire. traim in romania, suntem romani. avem multe calitati, dar si mai multe defecte. cel mai mare defect e ca am uitat sa fim oameni. degeaba ne cramponam deseori ca noi suntem buricul pamantului. nu suntem. de multe ori suntem doar niste legume. atat. nu doar cei care comit asemenea tragedii sunt vinovati. suntem vinovati cu totii. pentru ca tacem. pentru ca nu iesim in strada. pentru ca nu ne aratam solidaritatea cu cei napastuiti. stim doar sa plangem pe la colturi. mai nou, pe bloguri. atat. ma uitam la ungurii care au iesit pe strazi in semn de solidaritate cu handbalistul roman ucis. la noi cine a iesit pe strada dupa masacrul recent de la brasov? macar in semn de omagiu pentru acel om care s-a opus ucigasului cu pretul vietii sale, acel om care a dat dovada de spirit civic. nimeni n-a iesit pe strada. toti ne facem ca nu vedem. traim asa cum meritam. o sa fim in continuare victimele prostilor, incompetentilor, hotilor, spagarilor, criminalilor. de ce? simplu - pentru ca nu ne ridicam impotriva leprelor.

12 comentarii:

froZen spunea...

Aveti mare dreptate!

Dan Gheorghe spunea...

as vrea sa nu am dreptate. si sa traim intr-o tara normala.

lavinia stefan spunea...

Nu m-as vedea iesind in strada si scandind "jos hotia" si "stop coruptiei", agitind o amarita de pancarta. Demersul ar parea perfect penibil si am temeri serioase in privinta utilitatii lui. Ma vad, in schimb, dispusa suta la suta sa "taxez" pe oricine incearca sa mai puna, sub ochii mei, scara valorilor cu susul in jos. Ne place, nu ne place, o fi greu, o fi usor, dar schimbarile profunde asa se fac - prin propagare - de la nivel individual la nivel colectiv. Primiti, de la mine, un categoric vot "pentru"!

nikol spunea...

Societatea noastra=mama noastra;ea ne-a educat sa fim asa.Ungurii au o "mama" mai buna.....si asta se vede la orice pas si oricand,nu numai acum!

Mariana spunea...

Totul începe de la bază, din familie, de la pruncii care au şansa vieţii...de la sistemele care îi educă. Şi, desigur, opinia noastră, gestul nostru, acţiunea noastră care să convingă. Ne-am putea face viaţa mai bună, mai liniştită.Teoretic pare simplu. Ştiu.

Dan Gheorghe spunea...

doar teoretic...

Mihaela Chelaru spunea...

Cu privirea plecata, te aprob in tot ceea ce ai spus. Intr-adevar, nimeni nu a facut nimic, nu a spus un cuvant...timpul a trecut...si a pus amprenta pe eveniment si..cam atat.

Dan Gheorghe spunea...

din pacate...

pescarusul argintiu spunea...

Ne instrainam pe zi ce trece de ideea de umanism si omenie, uitam sa fim solidari si disponibili in mod firesc.
Unii insa, cu viguroasa constitutie cameleonica, imediat ce sunt chemati de zvonacii propagandei electorale mincinoase si "atinsi" cu kitch-uri marunte, devin "solidari" la comanda si canta in strunele sponsorului principal.
Triste si tulburi vremuri traim, ai dreptate, nu stiu ce mai pot invata copiii nostri din acest sos sleit al lipsei corecte de atitudine :(

Dan Gheorghe spunea...

nimic mai rau decat ca lasam drept mostenire copiilor nostri asemenea tara...

Mary-Joe spunea...

Ai intr'adevar dreptate. Noi, romanii am devenit atat de stresati si de inecati in propriile probleme incat atunci cand auzim de problemele altora ne bucuram doar ca nu sunt ale noastre si mergem mai departe, tacuti. Suntem atat de scarbiti dar totodata obisnuiti cu sistemul corupt pana'n maduva oaselor si cu societatea denaturata in care traim ca intr'o cloaca, incat cu timpul am uitat sa protestam daramite sa mai si solidarizam. Spunea cineva mai sus ca "schimbarile profunde asa se fac - prin propagare - de la nivel individual la nivel colectiv" si are dreptate, daca vrem sa schimbam ceva, schimbarea trebuie sa porneasca de la noi, de la fiecare in parte. Am fost obisnuiti sa ni se spuna ce e bine si ce e rau, ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci, cum sa gandesti, cum sa traiesti, cum sa muncesti, cu cine sa votezi, etc. Asteptam cu sufletul la gura sa vina cineva sa ne scoata din rahat. Poate ca'i vremea sa scoatem capul dintre umeri si sa deschidem larg ochii, ca de venit, n'o sa vina nimeni ...

Dan Gheorghe spunea...

sa luam exemplu de solidaritate al ungurilor...