luni, 23 martie 2009

avand in vedere ca romania-i cu susu-n jos de atata timp, n-ar trebui sa ne mire ca pana si natura respecta acelasi calapod. de aici trebuie sa constatam ca iarna si vara si-au dat mana peste capul nostru, al romanilor, si au decis sa schimbe rolurile intre ele. asa ca n-ar fi deloc intamplator sa vedem de acum incolo cum ninge vara si cum ne dogoreste soarele in miezul iernii. mai ramane de vazut ce va fi cand o sa vrem sa mergem inainte si vom constata ca dam inapoi, ca ni s-a rasucit si creierul. iar pomii isi vor infige radacinile in nori, iar frunzele vor matura pamantul. soarele va strapunge intunericul noptii, in timp ce luna se va cazni sa intinda ziua cat va putea de mult. e-hei, dar cea mai mare realizare a situatiei de pomina in care se gaseste poporul roman e sa vedem animalele zburand si pasarile tarandu-se in tarana noastra cea mioritica. e clar ca intr-o atare situatie nimic nu ne va mai parea imposibil, vazand cu cata gratie si avant zboara porcul!

14 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Textele dumneavoastră sunt extrem de incisive şi foarte actuale, prinzând evenimentele la cald şi la vârful lor de interes. Ca şi în cazul columbianului Gabriel Garcia Marquez, care a fost nevoit să taie pasaje întregi din "Toamna patriarhului", fiindcă evenimentele ulterioare copiaseră la indigo unele întâmplări din carte, iar romanul încă nu apăruse, realitatea din România întrece cu mult imaginaţia noastră. Porcii chiar au început să zboare sub ochii noştri uimiţi. Nu sunt politicienii o rasă locală de porci, necomestibili şi cu şoriciul gros ? Ei zboară din funcţie în funcţie, din circumscripţie în circumscripţie, din vile în alte vile, din promisiuni în alte promisiuni...

pescarusul argintiu spunea...

Amuzant si totodata sinistru scenariu, Dane!
In asemenea conditii, in care absurdul e la el acasa, iti dai seama ca am figura pe prima pagina a documentarelor geografice si ne-am castiga un loc nedorit in Cartea Recordurilor...
Sa speram ca Dumnezeu nu si-a intors fata si nu si-a retras milostivirea asupra acestui colt de lume mioritic!
O saptamana cat mai normala in realitatile ei!

melvaboonata spunea...

Stii ce e un pic hilar (daca nu mai mult)? Ca multi dintre romani vad deja porcul cum zboara. Mai mult de atat, ii atribuie si puteri supranaturale, culori de erou, manati fiind de speranta ca porcul asta de poveste, daca se chinuie un pic, le indeplineste si dorintele.
Pestisorul de aur vs. porcul zburator.

Dan Gheorghe spunea...

trebuie sa avem si noi un superman, nu? ori porcul, ori pestisorul. la alegere...

Ana-Maria spunea...

Ma doare fotografia asta! :(

Dan Gheorghe spunea...

a fost facuta pe valea sambetei, in muntii fagaras, cu doi ani in urma. copacii au fost doborati de o viitura puternica, in urma ploilor diluviene care au lovit zona aceea.

Octavian-Andrei Brezean spunea...

mda... trist

Dan Gheorghe spunea...

din pacate...

ghidutz spunea...

Sigur nu ai vazut un despre Apocalipsa? Ca prea seamana scenariul.

Dan Gheorghe spunea...

realitatea romaneasca bate filmul...

Lioness spunea...

Trist, foarte trist ..dar cam adevarat...din pacate,nu prea este un scenariu ci mai degraba incepe sa semene cu cruda realitate.
:(
Imi place ca spui lucrurilor pe nume, dar intr-o maniera mai metaforica.
De drag te urmaresc, dar nu prea am apucat sa comentez.
Toate cele bune!

Dan Gheorghe spunea...

multumesc. te mai astept pe aici!

Lioness spunea...

cu mare placere ;)

Dan Gheorghe spunea...

sa speram ca ne asteapta vremuri mai bune!