duminică, 17 mai 2009

despre eurovizionul de aseara ce se poate spune? daca e vorba de prestatia romaniei. un lucru e clar - e mai usor sa fii snob, decat original. plus ca originalitatea inseamna sa-ti pui mintea la contributie. sa gandesti. sa faci ceva care sa reprezinte cu adevarat tara. cam greu asa ceva pentru multi dintre "marii" nostri realizatori de televiziune, cantareti sau compozitori. dar cred ca mai e ceva de spus legat de eurovizion. poate ca unii se intreaba acum de ce moldova a luat mai multe puncte decat romania. unele tari au votat moldova, crezand probabil ca e romania. sa fie doar o simpla confuzie? nu cred. sa nu uitam un aspect important - singura data cand aseara, la moscova, s-a cantat in limba romana a fost din gura interpretei nelly ciobanu. basarabeanca. reprezentanta republicii moldova. pe cand romanca noastra, prezentata ca fiind pe jumatate machedoanca, a cantat in engleza. ce sa mai inteleaga publicul din europa? cine a reprezentat pana la urma, cu adevarat, spiritul romanesc la eurovision? ca sa nu mai spun si de titlul melodiei noastre - fetele din balcani. fratilor, romania NU e in balcani!

10 comentarii:

photoblog spunea...

Faina imaginea de la inceput..

Cat despre text: sunt foarte de acord cu "e mai usor sa fii snob decat original" ....

Dan Gheorghe spunea...

da, din pacate la noi snobismul are o traditie indelungata...

orianda spunea...

:) la noi totul e "in floare" mai putin originalul!
Creativismul!

Stim ca copiem de-afara, cica prinde mai bine la public! Si-atunci?
Am devenit cele mai proaste copii xerox europene!
Rusine!

Dan Gheorghe spunea...

marea problema e ca nu invatam nimic din greselile noastre. le repetam.

Ivonette spunea...

Chiar ne place sa perseveram in greseli!
Pacat ca nu folosim compozitorii consacrati, cu siguranta ar scoate ceva competitiv!

Dan Gheorghe spunea...

cred ca sunt si tineri care ar putea fi scosi in fata. dar nu toti au sanse...

Elena spunea...

Buna Dan,mie mi-a placut cel mai mult Bosnia-Herzegovina "Bistra-Voda".Romania nu duce lipsa de talente dar,asta e! Concursul asta mi-a lasat un gust cam amar,piesa noastra nu a stralucit prin nimic.In schimb pot spune ca m-au lasat fara grai organizarea si profesionalismul tarii gazda.

Dan Gheorghe spunea...

da, rusii au vrut sa faca o demonstratie de forta in fata intregii lumi, iar eurovizionul a fost ocazia perfecta, pentru ca ei sa arate ca rusia e din nou o mare putere.

Loxxy spunea...

misto'

Dan Gheorghe spunea...

mersi!