miercuri, 6 mai 2009

ramane de vazut cat de providentiali vor fi candidatii de azi la presedintie, daca unul dintre aspiranti va castiga acest post. si asta in cazul in care actualul locatar al cotrocenilor nu-si va prelungi contractul de “inchiriere” al palatului de pe malul dambovitei. despre oamenii providentiali se pot spune multe. si putine in acelasi timp. sa nu uitam de butada aceea cu oamenii destepti. cu cat esti mai destept, cu atat constati ca nu stii nimic. la fel si cu providentialii. cu cat un individ e considerat mai providential, cu atat s-ar putea sa constatam mai tarziu ca n-are nimic in comun cu ideea de salvare a natiunii. doar sa-si “salveze” propriul buzunar, in cel mai “bun” caz. in concluzie, nu cred ca romania are nevoie nici de providentiali, nici de vrajitori sau savanti. are nevoie de un om normal in fruntea ei. cred ca de asa ceva duce lipsa tara asta de atata timp - de oameni normali.


12 comentarii:

Livia Sotir spunea...

Cred ca avem nevoie ca aceasta tara sa fie condusa de un om onest,solidar nevoilor celorlalti,demn,cu frica de Dumnezeu...

Dan Gheorghe spunea...

mai sunt destui de acest fel. dar nu se bag in politica...

Ioana Gînju spunea...

...Mrs President asta, poate fi chiar asta care ne este, trebuie sa aibe ceva banet(si avem un fel de criza, inclusiv de nervi), sa placa unora ca: Nato, UE, si altii cu..dare de mina. Celelalte atribute filocalice scrise de tine, cred eu ca nu-s valabile. La neamul nostru, la alte neamuri poate. Nu mai pot sa am naturaletea, bunatatea si Lumina din frazele tale. De ceva timp reactionez, asa, atipic poate, avind la purtator o arma care se numeste Cuvint. Altmiteri, noi avem pareri proaste despre..locuitorii Palatului Parlamentului iar ei au pareri si mai proaste despre cei care-i stampileaza. In fine, conducatorul care va- sa- vie, nu e trimis de cetele de nevazute, ci de cele vazute, dar...sigure. O zi frumoasa!

Dan Gheorghe spunea...

vom vedea ce va fi. sau ce ne vom dori noi, cei cu stampilele, sa fie!

Little Miss Sunset spunea...

cam cati o sa fim noi, cei cu stampilele? in sictirul care a cuprins pe toata lumea, ma tem ca numai politicieni vor iesi la vot, iar noi o sa ne lamentam iar 5 ani.

Dan Gheorghe spunea...

pai atunci sa iesim la vot. poate vom alege macar pe unul cat de cat bun. perfect nu poate fi. n-am vazut inca un politician perfect in romania! oricum, daca ne baricadam toti in case, nu rezolvam nimic.

codeus spunea...

nu cred ca zice nimeni de Crin Antonescu ca ar fi salvatorul Romaniei.dar sigur este total opusul lui Basescu in comportament.

codeus spunea...

si om normal politic nu este nicaieri Dane.in momentul in care intri in politica politica te perverteste.nu mai esti cel care ai fost si daca ai fost un om normal.

Dumitru Negoita spunea...

ROMANIA a inflorit, a devenit
independenta, avand la carma un
neamt, inconjurat de valori romanesti, apoi a facut Romania
dodoloata, la carma cu samanta de neamt,
inconjurata de adevarati romani.
...A urmat ... ce se stie iar astazi avem nevoie, nu de falsi
patrioti ci de un mai tanar, care
sa vrea si sa poata sa ne ajute,
sa putem munci cu totii sa avem
o tara curata, nu plina de peturi,
si infloritoare, ca ne ajuta
pamantul.w

Dan Gheorghe spunea...

cred ca romanii au de facut un lucru important, pentru a se putea schimba - sa se uite in oglinda si sa-si recunoasca defectele.

annelie spunea...

problema la români constă în atitudine şi mentalitate. Atâta timp cât ne vom fura unii pe alţii nimic nu se va schimba. Şi în plus, trebuie ca românul să-şi înţeleagă valoarea şi responsabilitatea în profesie.

Dan Gheorghe spunea...

ai perfecta dreptate. dar atitudinea si mentalitatea tin de educatie. si aici stam cel mai prost...