vineri, 26 iunie 2009

legenda a murit. traiasca legenda! michael jackson e azi poate mai mult ca oricand pe buzele tuturor. si mie imi place muzica lui. pot spune ca sunt un fan. chiar daca nu unul infocat. cred ca nu e om care sa nu-i asculte melodiile. insa dincolo de luminile scenei probabil ca ar fi bine, cine stie cand, sa se scrie o carte, sa se spuna cumva adevarul despre omul michael jackson. sa i se curete imaginea de orice lest. acum se spune ca el a murit de inima. altii sustin ca inghitea medicamente cu duiumul. sau ca trupul i s-a degradat din cauza deselor operatii estetice. eu as spune altceva - boala cea mai mare de care a suferit michael a fost marketingul. asta e boala civilizatiei moderne. o boala care transforma un om in altceva, intr-un robot. care il dezumanizeaza. care il indeparteaza de oameni. care il impacheteaza in ceva ce el, acel personaj, nu e. as vrea sa stiu cine a fost michael. si cu siguranta ca acum, dupa ce a murit, tot acest ambalaj va fi desfacut. ce-i drept, marketingul nu mai are obiect, in cazul lui michael. pentru ca obiectul nu mai e. asta era pana la urma michael - un obiect in ghearele marketingului. cu siguranta ca imaginea de om a lui michael jackson va fi cel putin la fel de mare ca si cantecele sale. ca si talentul sau urias. sa asteptam...

12 comentarii:

froZen spunea...

A fost un adevarat fenomen...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Dan Gheorghe spunea...

da, sa-l odihneasca Dumnezeu!

April spunea...

Mare pacat, o valoare. Odihneasca-se in pace. Acum le cant ingerilor.

Dan Gheorghe spunea...

cu siguranta!

loredana spunea...

nu stiu multe despre el dar ce am vazut azi ma impresionat...trebuie sa fii un om foarte mare ca sa te planga o lume intreaga...am si ascultat melodii de a lui...mi-au placut..i-am dedicat un post pe blog la mine...Dumnezeu sa-l odihneasca!

Dana spunea...

Intr-adevar, trist... Nu eram fan, dar talentul lui nu puteai sa nu-l remarci.
Dirty Diana ramane totusi o melodie care ma "atinge".
Sa aiba in sfarsit liniste acolo printre ingeri!

Pansydra-Blogareste spunea...

Da a fost si va ramane Extraordinar.
In afara de muzica grozava, dans ,creativitate , cred ca a fost un mare timid .
Nu cred ce s-a spus despre el -cu molestarea copiilor.
Sotul meu a avut doua "geci ala Michael".
Sper ca pe lumea cealalta sa fie mai linistit sufleteste.

mihaela spunea...

Tot ca tine cred si eu,poate nepotii nostri sa afle adevarul despre el,astazi niste persoane ar iesi vinovate si ar trebui sa plateasca,abia dupa ce vor muri si ei....Stia oricum ca sfarsitul era aproape,se vede din modul in care a anuntat seria de concerte.Eu cred ca l-au energizat excesiv si intensiv,de aceea a cedat inima.Daca ar fi vrut el sa tina ultimele concerte,ar fi fost maxim 10,nu zeci.Au vrut sa il stoarca si l-au stors de tot.
Generatia 68 a inceput sa isi traiasca adolescenta o data cu izbucnirea talentului sau urias,pe pasii lui de dans...

Luana Aldor spunea...

Michael Jackson - o valoare în muzică? Da, o 'valoare' cam de nivelul celor ce le place...presa de scandal.
Pe drept cuvânt am putea vorbi de M. Jackson ca valoare (fără ghilimele) în...managementul vânzărilor discografice. Acolo da...

Dan Gheorghe spunea...

a fost un om talentat. din cate stiu, isi compunea singur melodiile. nu stiu prea multe amanunte. dar in orice caz a fost o valoare artistica incontestabila. parerea mea.

pipo spunea...

michael jackson a fost si va ramane un om de valoare! a avut si el probleme mai mici sau mai mari, la fle ca fiecare dintre noi, de altfel!a avut greselile lui si a avut succesele lui! dar prin excelelnta e un rege al popului! va incanta cerul cu muzica lui!

Dan Gheorghe spunea...

cu siguranta muzica lui va dainui!