miercuri, 3 iunie 2009


pana si furtunile au devenit subiect de stire in romania. dar nu fenomenele meteorologice in sine sunt tratate de ziare si televiziuni, ci mai ales urmarile rafalelor de vant. si ploii. am ajuns sa ne speriem de orice. chiar si de o bruma de zapada. cativa centimetri sunt suficienti pentru a bloca bucurestiul sau sosele intregi din tara. ma intorc la recenta furtuna din capitala - o nebunie intr-un oras in care unele cartiere au ramas fara curent electric, fara semnal pe cablu, la televizor, ca sa nu mai zic de telefoanele mobile, ramase fara retea. e normal sa se intample asa ceva intr-o tara care se doreste a fi civilizata? e normal sa-ti intre apa in casa, daca stai la curte, pentru ca reteaua de canalizare a fost construita la un nivel mai inalt fata de curtile oamenilor? e normal ca transformatoarele de curent electric sa arate ca un pom de craciun, cu scantei, din cauza unui fulger? e normal sa cada zeci de pomi, majoritatea batrani si uscati, pentru ca primariile nu s-au sinchisit sa-i taie si sa planteze in locul lor arbori tineri? amintiti-va ca, in alti ani, din cauza unor asemenea pomi cazuti, au murit oameni. nu mai zic de semafoarele care nu mai functioneaza, tot din cauza ploii. sunt normale toate astea in romania? cat timp nimeni nu rezolva toate aceste probleme, care ar fi solutia? eventual sa cerem naturii sa se abtina - sa nu mai arunce ploaie si zapada peste tara noastra. sa nu mai trimita nici crivatul. nimic. poate asa nu mai cad pomi. si nu se mai blocheaza sosele. si nu mai mor oameni!

8 comentarii:

mihaela spunea...

Bine zis,suntem de tot rasul,nici nu ma mai uit la stiri,televiziunea cu totul este o mocirla.Oameni ca noi ar trebui sa faca stirile.Arati ce e de aratat,dupa care spui si motivele si solutiile si vinovatii,tot timpul,pana o sa vomite de atata aratat cu degetul.

Ai raspuns ca imbini utilul cu placutul,spune-mi si mie pentru ce publicatie scri,vreau sa citesc.Daca nu pe forum,raspunde pe privat.

Toate bune!

pansydraganel spunea...

Da, platim pentru ce s-a "semanat"
pina acum nesimtire , nepasare , reparatii din saracie - {acoperisuri prost facute}.
Platim si pentru "prefacatoria"
de dinainte de 1989 ,cind toate bunurile erau ale intregului popor,
iar dupa -s-au furat pina si tevile pentru irigatii -ca de erau ale noastre!!!
Cum putem reveni la asa-zisa normalitate???
Cum ii "mirosim" pe cei care
fac ce spun , pentru ca "Romanica"
sa fie "locuibila si traibila"???

Florentina spunea...

Poate ca ar trebui sa ploua mai des ca sa faca si autoritatile noastre ceva, cine stie?

Dan Gheorghe spunea...

sunt ziarist la romania libera.

GreenEyes spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GreenEyes spunea...

Mai este ceva "normal" la noi in tara?

razvy spunea...

Nu stiu ce sa zic. cam ai dreptate. Dar un lucru mi-a atras atentia: partea cu pomii. O sa schimb un pic subiectul (sau nu chiar, poate tot cu civilizatia are legatura)... Nu prea am fost eu in tari straine, doar in bulgaria si grecia. Si sincer din putinele minute care le-am privit pe geamul autocarului nu am vazut pomi pe marginea strazii. Si din auzite nu prea se gasesc asa ceva. Zi de zi auzi la stiri: x persoane ranite dupa ce o masina s-a izbit de un copac. Apai double LOL. Din moment ce sunt atatea victime din cauza asta, de ce naiba ii mia lasa pe marginea soselelor?

Dan Gheorghe spunea...

daca e vorba de pomii de pe marginea soselelor, nici eu nu sunt de acord cu ei. scapa masina de pe carosabil, se duce in camp, nu se izbeste de ceva si se face praf. in privinta pomilor din orase, aici e alta treaba - ei trebuie sa fie cat mai multi. dar sa fie si pomi care sa aiba o viata lunga. sunt specii care se adapteaza bine la mediul urban, la poluare. bucurestiul e plin de plopi. majoritatea sunt batrani. oricum, nu traiesc mult. dar cine sa aiba initiativa inlocuirii lor? primariile au alta treaba - schimba borduri.