marți, 25 august 2009


e clar, criza mare! zilele trecute am primit un mail. nu se mai tine anul asta festivalul sarmalelor. de la praid. cum era in fiecare an. organizatorii anunta cu regret. criza. de aici se trage. nici macar sarmalele n-au scapat de nenorocire. si cand te gandesti ca veneau concurenti din felurite tari. fiecare cu traditia lui in ale sarmalitului. numai cand te gandesti si-ti ploua in gura. dar asta e. sarmalele au fost invinse. de bani. adica de lipsa lor. sa fie asta un semn ca romanilor nu le mai arde nici de petreceri? ca de 20 de ani romanilor le-a pierit oricum simtul umorului. unde sunt bancurile spumoase de pe vremea lu' ceasca? acum vezi la televizor tot felul de mascarici care isi dau unul altuia suturi in fund, sa-si provoace singuri rasul. plansul - mai bine. jalnici! dar daca s-a ajuns si la sarmale. asta chiar nu mai e de gluma. ne-a stat sarmaluta-n gat de atata criza. sa vedem cine ne ajuta sa ne revenim. sa nu ramanem fara aer. ca stiti cum e cand ai gatul infundat, dupa ce ti-a intrat mancarea pe partea ailalta. cine ne va face resuscitarea? ca popor, mai avem vreo sansa? in fine, cert e ca am ramas cu gandul la sarmale. doar gandul ne-a mai ramas. oalele sunt goale anul asta...

10 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Ce pacat ca se uita astfel de festivale si nu se gasesc sponsori care sa aduca bani pentru asa ceva...
Chiar imi pare rau!
Si pornesc iarasi la zbangarit nervii mei si adaug:bine ca vine Madonna,acolo se gasesc bani....

Dan Gheorghe spunea...

asa e. la madonna inainte. ca la placinte nu se mai poate...

compadvice spunea...

I-a sarmaua,nu-i sarmaua neamule!vai de chelea noastra!Sa vina Basescu domnle sa rezolve problema!Bine ai revenit Dane!Pe ce meleaguri ai mai umblat?O zi buna!

Dan Gheorghe spunea...

bine v-am regasit! doar pe meleaguri autohtone am umblat. la mangalia. pai ma gandeam asa - nu se mai face festivalul sarmalelor la praid. nu-i nimic. sa vedeti ce "festival" de sarmale, mititei si bere vom avea la alegeri...

Ana-Maria spunea...

O daaaaa,cu inghesuiala,putaciune de mirosuri,mocangeala,furtaciune la posete,manele si populara...dar si cantareti autohtoni de pop,plictisiti si grabiti sa termine repejor de cantat pentru cei 500 de euro capati in 10 minute de aparitie...bleah!

Dan Gheorghe spunea...

aproape ca nu mai trebuie sa ne intrebam cine va castiga alegerile...

Danielix spunea...

Buna ziua domnule
Aveti mare dreptate...
Omului de rand i-a ramas doar acest spectacol cu adevarat jalnic ce i se ofera pe micul ecran, de care inevitabil , nici de foame nu-i poate tine
In schimb, nu stiu cum se face, chit ca e criza, ca uniii dintre alesi prospera si sunt parca mai ...in putere decat inainte,si ne mai iau si asa (subtil)...in deradere!
E un sentiment de-a dreptul josnic...
Parerea mea de...viitor bugetar!
P.S VA ADMIR BLOG-UL, CAT SI CALITATEA CU CARE SCRIETI!

Dan Gheorghe spunea...

multumesc! sper ca romanii sa nu se mai lase pacaliti si sa faca in asa fel incat acest spectacol ieftin, al politicului, sa inceteze. avem nevoie de alti conducatori. meritam mai mult!

Mihaela Petrescu spunea...

Bine ai revenit! Frumoasa vacanta?
Cred ca au renuntat la festivalul sarmalelor dupa ce au fost luati in tarbaca din cauza numarului imens de paranghelii /lunar /electoral .

Dan Gheorghe spunea...

e pacat ca aceste traditii au fost politizate in ultimii ani. politicienii ar trebui sa-si vada de treaba lor, adica sa conduca tara, nu sa-si faca imagine la festivaluri sau petreceri campenesti.