luni, 31 august 2009


mai e putin si se fac 20 de ani de la revolutie. ce s-a schimbat de atunci incoace? nu stiu daca politicienii isi vor pune intrebarea asta. sau romanii de rand. dar mai are cineva chef de intrebari in ziua de azi? un singur lucru se poate vedea, daca te uiti la oameni, pe strada. dupa 20 de ani, au ramas aceleasi figuri triste, ingandurate. ca inainte de 1989, cand nu aveam mancare, cand traiam in frig si intuneric, cand stateam la cozi interminabile. acum nu mai sunt cozi, nu mai traim in frig si intuneric. si totusi gandurile negre n-au disparut de pe fetele oamenilor. ba mai mult, gandurile astea negre parca s-au transmis din generatie in generatie. asta sa fie unica mostenire a parintilor pentru copiii lor? dupa 20 de ani...

6 comentarii:

Mihaela Petrescu spunea...

E trist, Dane, trist ! Trist si adevarat.

Dan Gheorghe spunea...

din pacate...

compadvice spunea...

Macar ne-a ramas ceva:))Facem haz de necaz Dane!Oricum ar fi am o invitatie pentru tine,treci pe la mine pe blog si vezi despre ce este vorba.Astept o parere.Invitatia este pentru bloggeri romani de pretutindeni, daca ti se pare interesant da de veste.O seara minunata iti doresc!

Dan Gheorghe spunea...

toate bune. multumesc pentru vizita, o voi onora!

Pansydra spunea...

trist ...
dar sa stii ca mai sint ceva oameni veseli ...
nu-s chiar toti tristi ...
poate trebuie sa incepem sa vedem partea plina a paharului ...
ce zici de ...
"Asta nu e Romania mea" ...
de pe Facebook ???
daca facem putin cite putin in jurul nostru ...
usor usor ...cine stie ...
Ginduri Roz !!!

Dan Gheorghe spunea...

ba da, sa stii ca asta e romania noastra. nu sunt de acord cu initiativa de pe facebook. e ca si cum am spune ca altii ne-au adus in situatia in care suntem. nu! noi suntem vinovati. si ar trebui sa ne recunoastem greselile. dar nu facem asta. nu avem curaj sa ne privim in oglinda!