vineri, 28 august 2009


nu stiu daca madonna a fost si in italia, cu actualul ei turneu muzical. daca a fost, poate ca era bine sa-i fi tras de urechi si pe italieni, pentru discriminarea asupra romanilor. n-am auzit ca marea cantareata americana sa fi suflat un cuvintel despre asa ceva. sau macar la bucuresti sa le fi zis romanilor ceva de genul - eu, madonna, sunt alaturi de voi, cei napastuiti de intreaga europa, care va scuipa atunci cand va duceti in vestul cel putred de bogat. dar in fine, asta e alta discutie, pe care occidentalii n-o vor cu adevarat tratata.

cat despre mesajul madonnei cu ocazia concertului ei de la bucuresti - simpla formula de marketing. un mic discurs invatat pe de rost, scris de consilierii ei. ca asa da bine, asa e la moda. asa fac starurile. sa dea impresia ca sunt aproape de popor. ma gandesc la altceva - o asemenea cantareata, care vine intr-o tara, se ascunde de oameni, calatoreste numai in limuzine negre, blindate, cu geamuri fumurii, sta departe de norod, de parca nu ar vrea sa ia cine stie ce virusi de la prostime, ei bine aceeasi cantareata da apoi sfaturi norodului de care putin ii pasa. as fi vrut s-o vad pe madonna iesind din "cutia" ei, vorbind cu oamenii de pe strada, ducandu-se eventual intr-o satra de tigani, ca dupa aceea sa vina si sa ne dea sfaturi. despre cum sa se poarte romanii majoritari cu minoritatile. si nu in ultimul rand sa fi mers madonna intr-unul din satalele acelea tiganesti, pline de palate aurite si de limuzine de ultimul tip, ca sa vada cantareata cat de "discriminati" sunt tiganii in romania.

si daca tot ii place muzica tiganeasca, poate incingea madonna si un chef in stil autohton, ba se mai alegea si cu o salba, acolo, in satra. dar n-a avut o asemenea experienta. din pacate pentru ea...

10 comentarii:

April spunea...

ca bine le-ai zis

Dan Gheorghe spunea...

din pacate, ramanem doar cu vorbele!

Flory spunea...

Ai dreptate.Cred ca ar fi fost mai frumos din partea ei daca si-ar fi vazut de spectacol, fara sa-si dea cu parerea despre lucruri care nu o privesc. Nu ma asteptam ca show-ul asta sa starneasca atatea nemultumiri!

Dan Gheorghe spunea...

bine ca n-a confundat bucurestiul cu budapesta, cand a salutat publicul, la inceputul spectacolului. cum au facut altii...

Maria Postu spunea...

Succesul cere un tribut foarte greu pe care Madonna il plateste...N-as duce pentru nimic in lume viata ei atat de austera si de plina de restrictii de tot felul...Exista si alte bucurii in viata...Parerea mea...

Dan Gheorghe spunea...

artistii isi asuma asemenea riscuri. mai ales cel de a trai intr-o "cutie". rupandu-se de lume. de viata reala. dar poate ca si viata aceea, a lor, are farmecul ei. cine stie. oricum, nimeni nu are dreptul de a-i judeca pe altii. nici madonna sa ne dea noua lectii. nici noi s-o judecam pe ea. cel mai bine e ca fiecare sa-si vada de treaba lui.

Nicole spunea...

Madonna a fost si ramana doar un brand, cel putin in opinia mea.
Cat despre mesajul sau, bine ai spus, asa este, e doar un mesaj de imagine, asta sunt si eu convinsa...dar se pare ca daca ea a crezut ca si in Romania va face show s-a inselat, sau poate show a facut dar doar atat si nu din punct de vedere al interpretarii, asta in nici un caz!!!

Pansydra spunea...

interesant punctul tau de vedere ...
eu ...o privesc mai cu indulgenta...
ehhh...era un mesaj ...ea totusi merge in africa...ai vazut ca a si adoptat...
nu cred ca trebuia huiduita ...
era de fapt un mesaj pentru toleranta in general...
nu cred ca vroia sa ne dea o lectie ...
Peace !!!
ha ha ha ...
scuze de subiectivism ...de ...
leoaica...femeie ...fan ...

Pansydra spunea...

ai vazut ca la Sofia a schimbat dicursu'...
a inteles ...
ca nu a fost inteleasa ...
acum o sa zici ca sint subiectiva ...
da sint ...recunosc !!!
Dar ...
Comunicarea asta e criminala !!!
ha ha ha ...
Iti recomand :
Daca m-as asculta , M-as intelege
de Jacques Salome
o gasesti pe www.scribd.com
Iti doresc Numai zile bune !!!

Dan Gheorghe spunea...

si tie numai bine. te mai astept pe aici!