miercuri, 7 octombrie 2009

la cum se circula pe soselele din romania, e clar ca se impun legi aspre pentru cumintirea nebunilor sau smecherilor care se cred dumnezei la volanul bolizilor lor. acum vad ca autoritatile au in proiect o lege care prevede, intre altele, confiscarea masinii contravenientului. banuiesc ca e vorba de cei care au comis infractiuni grave pe sosea. daca e asa, nu pot decat sa salut o asemenea initiativa. din cate stiu, in olanda mai exista o astfel prevedere. in general, tarile dezvoltate au o legislatie rutiera dura. multi romani care pleaca spre vest se cumintesc brusc, de cum ajung acolo, tocmai pentru ca le e frica de sanctiunile draconice, cum ar fi amenzi de sute sau mii de euro pentru orice abatere. romanii au curaj sa faca "balet" cu masina numai pe strazile din propria lor tara. sigur ca, la fel ca si in alte cazuri, romanii vor spune si acum ca legea e prea dura. cum sa-mi confiste mie masina? ca se incalca drepturile omului si asa mai departe. eu cred ca toate drepturile sunt mai prejos decat grija pentru viata, care trebuie sa fie prioritara. si daca e nevoie de legi dure, pentru a-i opri pe dementii care omoara oameni nevinovati pe sosele, atunci acele legi trebuie adoptate fara intarziere!

8 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Sustin cele scrise de tine,Dane!
Romanii se cumintesc brusc si de o data cum ajung la Nadlac sau la Cenad...in rest...ce-o fi,dupa ei potopul!

Dan Gheorghe spunea...

din pacate, cred ca e vorba mai ales de lipsa de educatie. dar daca educatie nu e, se poate face. inclusiv cu forta. zic de legi dure.

Pansydra spunea...

Da asa este ...
si din pacate nu stiu cum am reusit ca i-am facut si pe straini sa vina sa alerge cu masinile
ca nebunii aici la noi .
Trebuie taiat raul de la radacina .

Salutari si un pachetZel de optimism !!!

Dan Gheorghe spunea...

vine norocul si la noi pana la urma! de la mos craciun, eventual.

Pansydra spunea...

Ha ha ...Traiasca MOS CRACIUN !!!

selena spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
selena spunea...

părerea mea este: să nu li se confiște mașinile, ci să îi trimită cu mașini cu tot în țările pe care le pomenești. să îi facă occidentali!

Dan Gheorghe spunea...

imposibil asa ceva. civilizatia e pentru unii romani cea mai grea pedeapsa...