marți, 3 noiembrie 2009

oameni care vorbesc singuri. asta auzi peste tot. se intreaba multi : ce s-a schimbat in 20 de ani? dupa 20 de ani de la caderea comunismului? si tot ei isi raspund : nimic. tot ce s-a facut in tara asta a fost sa se fure. in timp ce marea masa zace sub saracie, cativa s-au imbogatit peste noapte. nu mai ai un loc de munca stabil. nu mai ai speranta zilei de maine. vezi un tanar care vrea sa-si faca o familie. unde se muta? faci imprumut la banca si platesti credit pentru doua generatii. pentru o casa. n-au oamenii ce manca. unii, tot mai multi, se infrupta dintr-un codru de paine si isi umezesc buzele cu ceai. atat. a, si se uita la televizor. la politicienii care se intrec acum in lozinci. frumoase. fardate. cine mai crede in ele? tot de la oameni aud : in cine sa mai crezi, in ce politicieni, cand toti sunt o apa si-un pamant? n-au fost toti la putere, vreme de 20 de ani? nu s-au schimbat intre ei la palatul victoria sau la cotroceni? sau la ministere? sau la agentii guvernamentale? ce-au realizat pentru tara? n-avem cai ferate, n-avem sosele, nimic. dar ce-avem? gripa porcina.

4 comentarii:

selena spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
selena spunea...

ei, ce s-a schimbat? masini nemtesti, vile impozante, cluburi deochiate pentru toti nataraii, se poate injura oriunde fara perdea, se poate scuipa pe strada pentru ca este democratie, mi-a spus un tanar, sa inveti este o prostie, sa faci bani oricum o 'innobilare', s-au schimbat atatea ... cum adica nimic?!

Popa Mihaela-Adelina spunea...

Super articolul! Felicitarile mele!

Avem o serie de libertati capatate dupa revolutie si cam atat! Ne-am mai schimbat poate putin mentalitatea, putem vizita lumea, avem cablu si program tv non-stop si filme porno pt toti idiotii.... Dar aceste "avantaje" nu ne-ajuta cu nimic. In'89 Romania nu avea datorii, iar in prezent guvernul se imprumuta sa plateasca salariile si pensiile si cine stie cat o sa mai tina asta...

Chiar asa, ce avem? Olimpici care pleaca in alte tari si sunt premiati acolo, oameni care pleaca in strainatate ca sa nu moara aici de foame si alte astfel de exemple:((
Ce avem? Tocmai am aflat ce avem: il avem pe NIMIC. Cu el ne putem mandrii. Ca gripa porcina au si altii.

Dan Gheorghe spunea...

multumesc pentru postare. da, avem nimic. corect spus. 20 de ani pierduti, spun multi oameni la ora asta. din pacate, 20 de ani din viata noastra. daca am da timpul inapoi, oare cum ar fi? am repeta greselile?