miercuri, 9 decembrie 2009

ne vin acum stiri de la diverse agentii de presa din strainatate si analisti de peste ocean. cica in romania s-ar coace niscaiva revolte sociale. ei na! romanii ar fi necajiti peste masura de starea lor sociala. de saracie. ca sa vezi! si mai ales oamenii ar fi sictiriti de scena politica aflata intr-un balamuc total. mai sa fie! nu cred o iota din toate scenariile astea. a, da, daca am fi in alta tara, in cehia, in ungaria, in polonia, da, as zice ca o revolta e posibila. acolo sunt popoare care stiu sa se ridice impotriva imposturii, impotriva conducatorilor care nu fac nimic bun pentru tara lor, impotriva coruptiei generalizate, impotriva marsaviilor de orice fel. doar in tarile astea au mai avut loc revolte populare. chiar pe timpul comunsimului. pentru ca acolo oamenii au coloana vertebrala. oamenii de acolo au cu adevarat respect fata de libertate, fata de democratie, fata de tot ce inseamna corectitudine. dar la noi? ce e la noi? am vazut deja. si ma gandesc acum - in fata mizeriei, a ticalosiilor de tot felul, ce ar face "masele largi populare", dupa o defuncta exprimare? mai degraba aceste mase asteapta urmatorul scrutin electoral - sa mai primeasca o spaguta, un salam, o ciocolata, un suculet, o tuiculita...

4 comentarii:

Eliza spunea...

Ai perfecta dreptate! Vorbesc strict de situatia actuala! Abia astept sa imi scriu si eu blogul - am o groaza de idei, care asteapta de doua saptamani!Din pacate, sanatatea inca nu imi parmite:( Nu vad bine...ma chinui cu literele pe care le iubesc!

Dan Gheorghe spunea...

iti doresc insanatosire grabnica!

selena spunea...

Of!

Angela Miclea spunea...

evideeent: ”fluiera vantul”!!! asa-i...
nu va fi nimic de capul nostru nici macar in aceasta varianta de presedinte - socotita necesara - pentru materializarea reformei statului.
si daca incepe sau continua (!) in ianuarie cu reducerea personalului bugetar - deja-i suspecta...
bugetarii au salarii mici: un fel de ”minim pe economie” + sporurile ramase, dar daca-i concediaza/șomeaza oare nu costa cam tot atat si nici nu ”produc” nimic...?!
oare nu cu pensionarii de lux trebuia sa continue reforma asta - caci cu cate un ”sacrificat” de genul acesta platesti o primarie ”comunala” intreaga?!
oare legea cu echivalentul salariului mediu pe economie care salveaza in sistem pensionarii ”bugetati” de doua ori - nu-i prea generoasa??? de ce n-au aplicat-o cu echivalentul salariului minim ”indecent” nu celui mediu?
si-apoi - au terminat cu directorii aia de prea multe zeci ori sute de milioane pe luna care dac-ar avea afaceri proprii (cinstite si cu investitia lor!) n-ar vedea atata profit nu salar, intr-o luna?
ce mai... acum, in campanie mi-am raspuns singura la intrebarea ”de ce au dat ani in sir plati compensatorii disponibilizatilor din minerit mai ales - cam cate un miliard la 2, 3 insi?”: tacerea-i de aur!!!
cum ii va rasplati vantul pe jurnalistii care i-au cantat in struna starnind artificial furtuna?
cu disponibilizari am auzit: dupa ce i-a ”orientat” - ii poate abandona... – fara ”compensatorii” caci nu i-a chemat EXPLICIT in Piata Universitatii; au subscris singuri, cu ”exces de zel” sa manipuleze poporul… si cum nu le-a reusit – vantu-i ia prin surprindere si-i risipeste…
Realitatea nu poate fi… Trust. adica… Monopol!
revin la bugetarii din primarii: se gandeste cineva la criteriile adevarate care vor ”opera”???
in alta ordine de idei – adica in (con)textul Dvs – nu ne putem amagi cu o altfel de (r)evolutie caci ne trebuie principii nu pragmatism (citeste oprtunism!)… si-apoi popoarele-s docile in conditii de saracie ceea ce-i un paradox.
personal, astept reforma adevarata.