miercuri, 10 martie 2010

Se vorbeste azi. Despre casele vechi din Bucuresti. Demolate. Pentru ca in locul lor sa apara cladiri noi. De birouri. Sau viloaie de barosani. Sau alte obiective. S-au daramat case vechi, in ultimii 20 de ani. Cladiri de patrimoniu. Sau pur si simplu cladiri care aveau istoria lor, mai mult sau mai putin incarcata de parfumul vremurilor trecute. Doar au trait oameni acolo. Cu destinul lor, cu povestile lor. S-a ras totul. Fara mila. Doar banii sunt mai importanti acum. Darami casa, vinzi terenul, iei milioane de dolari sau de euro. Si gata o istorie de sute de ani. Dintr-un condei - gata. Adio!

Dar as vrea sa intreb altceva. Intrebare retorica, in mod cert. Care-i diferenta intre ceea ce se intampla inainte de 1989 si ce se intampla azi? Nu-i asa ca niciuna?! Atunci, se demolau cartiere intregi pentru a se construi in locul lor blocurile comuniste. Acum se darama sute si sute de cladiri, cum s-a intamplat din 1990 incoace, pentru a se construi alte blocuri - de data asta capitaliste. Ce-i drept, e o diferenta - de oranduire sociala. Ha-ha!

Dar nu sunt toti la fel - niste nenorociti? Si cei care demolau, pe timpul comunismului, biserici si case vechi, ca si cei care continua sa darame azi ce-a mai ramas din istoria Bucurestiului?! La fel sunt si unii, si altii. Cei de azi continua "opera" inceputa cu peste 40 de ani in urma. Demni urmasi ai "dictatorului"...

4 comentarii:

Mihaela Petrescu spunea...

Si acum e plina dictatura!

Dan Gheorghe spunea...

din pacate...

Angela spunea...

Singura diferenta e ca Bucurestiul e mult mai urat,mai lipsit de farmec.Si oamenii la fel...

Dan Gheorghe spunea...

e greu de spus spre ce se indreapta bucurestiul...