joi, 27 mai 2010

Tara lupilor


Lupii si oile. Lupii au furat de-au stins, de 20 de ani incoace. S-au ghiftuit. Au strans averi nemasurate. Si cei de la putere si prietenii puterii. Cum sa simta ei criza acum? Oile, in schimb, au trait de azi pe maine. Cu capetele plecate si cu speranta unor zile mai bune. Care n-au mai venit. Si acum li se taie salariile, pensiile, indemnizatiile. Oilor. Doar lor. Tot de la ele se taie. Dar de la lupi? De la ei ce se taie? De la ei nu se poate. Ei sunt la putere. Ei si fratii lor. Cumnatii, verii, partenerii de afaceri. De la ei nu. Nimic! Ei stau linistiti. In palatele lor, in limuzinelor lor. Mai coboara, ce-i drept, din cand in cand, in mijlocul poporului de oi. Ei, sefii, smecherii. Sa ne spuna ca trebuie sa ne sacrificam. Noi, oile. Sa acceptam. Sa ne fie taiate salariile, pensiile, indemnizatiile. Sa ne fie taiata chiar si viata, la o adica. De ce nu? Noi trebuie sa ne sacrificam. Nu asa a fost mereu? In tara asta. Doar talpa tarii s-a sacrificat. In razboaie, in alte nenorociri. Oile. Si asa sunt multe, nu? Dintre ele pot sa piara o mie, un milion. Nu conteaza. Nu se poate, in schimb, sa piara vreun lup. Lupii sunt putini. Bogati, dar putini. Ei sunt un "bun" national, nu? Ei nu se pot sacrifica. Ei nu pot pieri. Doar oile sunt chemate pe esafodul restructurarilor. Si vor pieri. Toate? Posibil. Vor ramane doar lupii. In final. Tara lupilor. Romania...

4 comentarii:

Bogdan Oancea spunea...

De acord, Dane ! ...asa e peste tot insa, nu numai pe la noi. Cine are norocul sa se nasca printre lupi, tot lup va deveni. Restul, turma de inseriat cu CNPuri, pasapoarte biometrice si alte moduri de stantzare. Eu m-am resemnat de ceva vreme... sti vorba aia : cainii latra, ursu merge, oile raman... asa ca, ne ramane sa ne vedem de patratica noastra mica si sa zambim pe cat de des avem ocazia... Doamne, ajuta !... si sanatosi sa fim, sa n-ajungem prin spitale sau la coada prin farmacii... macar atat !

Dan Gheorghe spunea...

asa e. macar atat- sanatate sa avem. dar nu cred ca peste tot e asa. sunt tari unde e mai multa civilizatie. si mai mult respect fata de omul simplu. omul care munceste cinsitit.

Ioana Gînju spunea...

...vor veni coiotii. daca nu le e foame, nu ataca.

Dan Gheorghe spunea...

nu ataca daca stiu ca se pot "frige"...