luni, 28 iunie 2010

REPUBLICA SECOND HAND


cineva tot se va bucura de criza - patronii de magazine second hand. n-are rost sa mai insiram aici "beneficiile" acestei situatii. de curand, am vazut la giurgiu, de pilda, un adevarat supermarket cu produse la mana a doua. magazin intins pe doua etaje, in buricul targului. haine, incaltaminte, de toate pentru toate varstele. la petrosani, cu ani in urma, intalnisem o alta idee - sacul lui mos craciun. cumparai un sac plin cu de toate. dar nu stiai cu ce. pentru ca il cumparai sigilat. abia cand ajungeai acasa si il desfaceai, aveai surpriza - cadourile. de-aici si denumirea pompoasa. al lui mos craciun. probabil ca si in alte parti ale tarii poti gasi felurite idei de afaceri in domeniu. cum romanii au tot mai putini bani in buzunar, vor da navala spre magazinele second hand. si astfel de locatii vor fi din ce in ce mai multe. iar tirurile cu boarfe din strainatate vor strabate tara romaneasca in lung si-n lat. chiloti, tricouri, pantaloni, paltoane, pantofi si lista e lunga. lunga, nu gluma. vom ajunge, cum s-ar spune, un popor "poliglot" - cu chiloti panamezi, ciorapi frantuzesti, palarie japoneza, batista bulgareasca, pantaloni spanioli, cravata ungureasca, camasa sarbeasca. si tot asa mai departe. imbracati fistichiu, nu? ultima intrebare - ce vom manca?

am auzit ca pe piata ar fi acum de vanzare si mancare despre care s-ar putea spune ca e second-hand. un salam la 7 lei kilogramul. facut din tot felul de resturi de la alte produse care au zacut in rafturi, nevandute. sa tot traiesti?!...

4 comentarii:

NebunulDeSticla spunea...

nasol

Dan Gheorghe spunea...

foarte!

Flory spunea...

Nu doar in Romania magazinele second hand au succes si sunt raspandite. In Londra pe fiecare High Street se gasesc cel putin 2 magazine cu haine la mana a doua. Cele mai multe au un angajat sau doi, iar munca cea mai grea o fac voluntarii. Englezii le denumesc charity shop. Daca banii din vanzari sunt distribuiti in scopuri caritabile, este discutabil.

Matilda spunea...

Termoficare second hand s-ar purea ? Ne-ar fi de mare folos la iarnă, la plata facturilor ...