miercuri, 14 iulie 2010

SINUCIDEREA SPERANTEIAtatea nenorociri, ca nici nu mai stii ce sa crezi! Artisti care mor - azi inca o stea s-a stins : Madalina Manole - apoi inundatiile, copii luati de viituri - cel mai recent caz a fost ieri in Prahova - pe urma casele prapadite de apele involburate, alti copii, patru de data asta (sper ca e corecta cifra) care si-au pierdut viata, zilele trecute, sufocati intr-o lada cu faina, pe undeva prin Moldova, ca sa nu mai spun de explozia preturilor, dupa majorarea TVA, scaderea salariilor, spectrul somajului, intretinerea exorbitanta, preconizata la iarna, pentru cei care locuiesc la bloc si inca mai sunt racordati la sistemul centralizat de termoficare, mii si mii de romani care nu mai au bani sa-si plateasca ratele la banca si isi pierd casele sau masinile ipotecate.

Lista nenorocirilor din tara asta nu se mai termina. Oare suntem blestemati? Zilele bune par sa fie doar scurte pauze intr-un ocean de rau in care se scufunda poporul roman. Mi-am amintit acum de violenta strazii - o plaga sociala tot mai raspandita in tara asta, despre care pana mai ieri se spunea ca are oameni blanzi si primitori. Oriunde te uiti vezi insa ochi tristi sau incruntati. Vezi oameni care parca se tem unii de altii, pusi pe scandal, din orice fleac, instrainati, care nu mai stiu sa zambeasca.

Chiar asa, unde ne e zambetul? Unde ne e optimismul? Sa fi murit oare speranta? Subit? Fara macar un semn premonitoriu? Dar cum a murit? Ucisa chiar de romani? Sau poate ca ea, speranta, cazuta intr-o deznadejde fara margini, vazandu-se in mijlocul unui popor deraiat sufleteste, a decis ca alta cale mai buna nu are, decat sa-si puna capat zilelor...

2 comentarii:

Flory spunea...

Acelasi lucru pare sa se intample in tot locul. Parca e inceputul sfarsitului.

C T spunea...

Vom fi triati , ca la abator.... care rezista bine. care nu pleaca!