luni, 19 iulie 2010

Blitz-turism


Decat sa dai o caruta de bani la hotel, mai bine la particular, unde platesti pe sfert. Chit ca nu gasesti mereu, la privati, prin cine stie ce fund de gradina, cea mai buna calitate la cazare, dar macar te multumesti cu vremea buna, baie si soare, plus castele din nisip, pe plaja. Ca de-asta vii la mare, nu? Observ zilele astea, la televizor, comentarii de genul - uite, dom-ne, ca romanii n-au bani, pe criza, dar se duc buluc la mare, apoi ni se prezinta tarifele exorbitante de la hoteluri, dandu-se de inteles ca oamenii dau iama in industria hoteliera autohtona. Sa fim seriosi! Lumea se duce la particulari, ca acolo nu-ti rupi buzunarul. Gasesti peste tot, in Mangalia, in Constanta, in alte locuri de pe litoral, mai aproape sau mai departe de plaja, localnici care inchiriaza una-doua camere pentru turisti. Cat despre mancare, te descurci cum poti. Romanul se adapteaza la orice situatie, iar ofertele sunt dintre cele mai diverse - de la rosiile si branza de la taran, pana la terasele pline cu mititei, placinte si alte "minuturi". Particularii sa traiasca!

Plus de asta, sa nu uitam un lucru - a devenit, la noi, o moda, in ultimii ani, cea a turismului de week-end. Nu mai sta lumea, ca pe vremuri, cate doua sau trei saptamani pe litoral. M-am gandit ca poate fi numit blitz-turism. Vii si pleci in mare fuga. Cat sa nu te coste prea mult toata tevatura asta...

2 comentarii:

Diana spunea...

Tot timpul am stat la particulari la mare, am mers 3 ani la aceeasi familie si apoi 2 ani la o vila, tot particulara, cu preturi mai mici decat la hoteluri.

Dan Gheorghe spunea...

conteaza sa te simti bine acolo unde te duci.