duminică, 15 august 2010

Cu ceva ani in urma s-a prezentat la televizor o poveste. Trista. Doi oameni, sot si sotie, amarati, someri, fara un ban in buzunar, au decis sa faca rost de paine. De bani. N-aveau din ce altceva. Nu gaseau de munca. Nicio perspectiva. Bun, si atunci? Sotul decide sa-si vanda sotia. Pe bani. S-o scoata la produs. Sotul devenind astfel "peste". Se ducea in targ si cauta barbati dornici de "tavaleala". Ii aducea acasa, la nevasta-sa. Si uite asa familia isi scotea painea. Cu care sa se hraneasca nu numai ei, ci si copiii lor.

Intamplarea aceea mi-a venit in minte acum, cand se vorbeste despre noua idee, cea a turismului sexual, care ar scoate tara din criza. Si am aduce turisti multi la noi, mai ales rusi si arabi. Cica noi avem un potential foarte mare - femei frumoase. Bun, si atunci ce sa facem cu ele? Le scoatem la produs. Sotiile, surorile, fiicele - toate sa presteze pentru bunastarea tarii. Si asa nu mai avem industrie, agricultura, nimic. Din ce sa mai facem bani? Din sex. Exact ca familia aceea de amarati, care n-aveau de munca. Si-au scos sexul la produs. Acum o tara intreaga se pregateste sa faca la fel.

Probabil ca primul pas spre noua "industrie", cea sexuala, a Romaniei, ar trebui sa fie legalizarea prostitutiei. Multe fete tinere se vor gandi asa, probabil - ce rost mai are sa invat, daca pot castiga bani din sex? Din noua meserie, profitabila, dupa toate aparentele. Mai profitabila decat cea de profesor, medic sau altele.

Ma intreb doar atat, la finalul acestor randuri - oare cum se simt femeile din tara asta? In fata unei asemenea idei. Turismul sexual. Sa se simta cumva jignite? Sau poate ar trebui sa fie mandre - ca pe umerii lor apasa acum viitorul Romaniei. Ele vor "intari" PIB-ul, nu-i asa?...

4 comentarii:

Flory spunea...

Cand ma gandesc la lucrurile care se scot in fata, despre romani, parca imi e rusine sa scot capul in lume. Si cand mai vad cat de usor se pune o eticheta defaimatoare asupra unui popor intreg, din cauza catorva care fura sau se prostituaza, parca ma doare inima.

Dan Gheorghe spunea...

traim intr-o lume tare ciudata. si parca din ce in ce mai ciudata!

LOLITA spunea...

Trist, dar adevarat! Am ajuns sa ne prostituam toti din tara aceasta, sa ne vindem bine, pentru ca doar pe noi ne mai avem nu?
Cum se simt femeile din tara aceasta vis a vis de idee? Eu as pune altfel intrebarea: cum se simt romanii in general pentru ca si barbatii se pot prostitua si cum spuneam mai sus, facem deja acest lucru de ceva timp doar ca acum il constientizam...

Dan Gheorghe spunea...

e trist ca nu mai avem respect fata de noi insine!