miercuri, 11 august 2010

se pune acum problema stoparii accidentelor pe soselele din romania. tot mai multi nebuni comit fapte abominabile. punand in pericol viata altor participanti la trafic. ca sa nu mai vorbim ca nelegiuitii isi pun chiar ei propria viata in pioneze. care e solutia pentru cumintirea soferilor indisciplinati? e o intrebare la ordinea zilei.

doua solutii vad eu ca fiind rezonabile si eficiente. prima ar fi masura suspendarii definitive a carnetului de conducere. cel care a comis fapte grave pe sosea, la volan fiind, sa nu mai aiba dreptul sa sofeze toata viata lui pe soselele romaniei. a doua masura - amenda. dar cum anume? amenda sa fie egala cu valoarea masinii la volanul careia s-a comis infractiunea rutiera. de exemplu, te-ai urcat intr-o masina de 5.000 de euro si ai comis un accident. ei bine, amenda va fi de 5.000 de euro. ai o masina de 100.000 de euro, vei plati 100.000 de euro amenda. cred ca sunt doua masuri care ii vor cuminti rapid pe soferii din romania.

marea problema e alta, din pacate. noi nu avem conducatori care sa aiba curajul sa ia masuri atat de dure. noi avem politicieni care isi fac cu totul alte calcule. adica sa nu piarda ei puncte in sondaje, daca iau decizii radicale. si atunci prefera sa nu le ia. ca sa fie din nou votati la viitorul scrutin. si uite asa curge viata in romania noastra cea fara de legi...

Niciun comentariu: