joi, 6 ianuarie 2011

Am inceput anul bine, ce sa zic! Crime, jafuri. Te mai miri ce mai lipseste, ca sa fie tacamul complet. Poate un cutremur, ceva, niste inundatii si gata, suntem noi, romanii, dupa cum ne-am invatat cu viata asta de doi bani, de ani de zile incoace. Colac peste pupaza, nici Europa nu ne mai vrea. Cam tarziu, totusi, frati europeni. Cam tarziu. Deja suntem la voi in casa. In camara. Apropo, ati mai bagat si voi un ochi, din cand in cand, sa vedeti daca a mai ramas ceva prin camara voastra, dupa ce au dat romanii iama in ea? Si acum voi, europenii, ne spuneti pas. Adica s-o lasam balta cu visul Schengen. Ca nu-i de nasul nostru. Ca avem o tara corupta, dominata de politicieni prosti. Si asa mai departe.


Dar oare chiar asta merita poporul roman? Sa stearga toti pe jos cu flamura viselor noastre de oameni cinstiti? Pentru ca totusi, daca stam si ne uitam bine la tara asta, dominanti sunt cei cinstiti. Cei care isi vad de treaba. Otrepele sunt guralive. Putine, dar guralive. Ele ies in fata. Numai ele. Peste tot par sa fie, si la orice ora. Cred ca in Romania oamenii normali sunt sub ocupatia celor tupeisti si nemernici. Grav, daca am ajuns in situatia in care o minoritate - nu etnica, atentie, ci una imorala - a ajuns sa domine majoritatea cinstita, dar tacuta. Pana cand? Pana cand corectitudinea, bunatatea, frumusetea sufleteasca se vor mai afla sub bocancul unsuros al prostiei, incompetentei si rautatii? Pana cand? Ei bine, pana cand ne-o ajunge noua, celor multi, cutitul la os. Dar chiar mai e mult pana atunci? Sau nu mai simtim durerea...

4 comentarii:

DoarATAT spunea...

La Mulţi Ani ! Maestre Dan !
~
Cred ... că nu mai simţim DUREREA, ori este aşa mare ... că ne-a "luat" minţile !
Pentru "minţi ... luminate" ne putem RUGA ! Către Dumnezeu.
Pentru otrepe (COZI LA TOPOR !!!) ... doar "măsuri" planetare ... adică, până la urmă ... tot o RUGĂ fierbinte, din toată Inima, cu toate Simţurile, din Gând curat, din tot Sufletul ... către Dumnezeu ! Doar că ... parcă totuşi SUNTEM prea puţini !
~
Cornelius, :)

Dan Gheorghe spunea...

la multi ani! sper sa ne fie bine in 2011.

Diana spunea...

Nici eu nu stiu pana cand, la un moment dat trebuie sa se sparga "buboiul" ca sa folosesc acest termen de comparatie al durerii pe care o simtim dar incercam sa ne taram mai departe cu speranta de mai bine. Dar pana cand... nu stiu, sper ca nu mult.

Dan Gheorghe spunea...

daca nu se va intampla nimic, atunci inseamna ca ne meritam soarta!