joi, 27 ianuarie 2011

Faptul ca nimeni nu ia nicio masura impotriva cainilor vagabonzi nu ma mai mira. De ani de zile, se mentine la noi o situatie de-a dreptul hilara. Ma uimeste, in primul rand, nepasarea celor care - sustin ei - iubesc animalele. Nu conteaza ca sunt muscati copii, femei, barbati, nu conteaza ca au fost sfasiati oameni, nu conteaza nici ca unii oameni au murit din cauza cainilor. E si cazul femeii din Bucuresti, care e acum in spital si se zbate intre viata si moarte, dupa ce a fost atacata si sfasiata de o haita de caini vagabonzi. Oare de ce exista atata indiferenta in sociatatea romaneasca fata de niste semeni de-ai nostri, care suporta chinuri groaznice? Ma gandesc si la chinurile de pe urma tratamentului antirabic - injectii pentru o buna perioada de timp. La care se adauga banii cheltuiti de cei care fac acest tratament. Poate ca indiferenta asta se explica printr-un fenomen generalizat - romanii sunt indiferenti fata de semenii lor, in orice situatie, nu numai cea legata de persoanele muscate de caini. "Nu ma intereseaza, daca nu mi s-a intamplat mie, putin imi pasa de altul", cam asta ar fi starea generala de spirit. Pe de alta parte, e o indiferenta care se traduce si altfel - romanilor nu le pasa daca o problema ramane in coada de peste, nerezolvata. Romanii invata sa convietuiasca alaturi de problema aceea. Nu s-o rezolve. Nu sa-si faca viata mai frumoasa, mai usoara. Asa convietuim si cu alte probleme ale societatii - coruptia, birocratia, mitocania, furturile si altele. Nu rezolvam nimic. Incercam sa ne adaptam. La fel si cu cainii. Ne e teama de ei, dar inchidem ochii si trecem mai departe. Ba mai mult, am dat o lege de protectie a cainilor, care poate fi tradusa asa - cainii au dreptul sa ne muste, iar oamenii au obligatia sa se lase muscati. O lege, la vremea cand a aparut, cu un profund caracter electoral. Ca de, voturile conteaza mai mult decat suferinta oamenilor. Ma intreb daca cei muscati de caini si-au dat votul initiatorului legii.

Sa aiba poporul asta creierul atat de "inghetat", incat nu mai reactioneaza la stimuli externi, nu mai are o gandire logica?

2 comentarii:

Flory spunea...

Acelasi lucru se intampla si in Pitesti. Sunt caini in parcuri si la orice colt de strada, iar oamenii pot fi muscati oricand. Desi aproape zilnic cineva muscat de caine se prezinta la Spitalul Judetean si se investeste foarte mult in tratamente, lumea nu se mai plange, presa s-a plictisit de subiect, iar autoritatile locale stau in continuare pe scaunul comod, fara a mai fi deranjate de nimeni.

Flory spunea...

http://dinlumeanoastra.blogspot.com/2008/11/cinii-fr-stpn-un-real-pericol-n-piteti.html