sâmbătă, 5 martie 2011

Jos nesimtirea!

iubitorii de animale fac mitinguri. pentru animale. nu stiu cat de iubitori sunt. problema e ca sunt vocali. apar la televizor, in presa scrisa. exista, din acest punct de vedere, al imaginii, o discrepanta. in timp ce iubitorii sunt vocali, ceilalti oameni, care nu mai vor caini pe strazi, care sunt muscati sau terorizati de haitele de patrupede, tac. oare de ce n-ar exista si un miting al oamenilor care nu mai vor caini pe strazi? cred ca explicatia e urmatoarea - la noi s-a creat de ani buni impresia ca a nu fii de acord cu acesti caini pe strada este echivalent cu a demonstra ca esti om rau. ca vrei moartea cainilor, ca vrei sa le faci rau, intr-un fel sau altul. si atunci cei muscati sau terorizati de haite prefera sa taca, pentru a nu li se pune imediat eticheta de rai. asa-zisii iubitori de animale stiu sa exploateze aceasta situatie. am auzit chiar zilele trecute cateva catelarese pe strada zicand ca, vezi Doamne, cainii se reped doar la oamenii rai, la cei care au pacate. va dati seama, cainii au fost ridicati la rangul de judecatori - ei stabilesc cine e rau si cine nu, cine merita sa fie muscat si cine nu. cine merita sa fie cel putin latrat. altcineva le-a intrebat pe catelaresele cu pricina - dar un copil care e muscat, el ce pacate are? evident, catelaresele s-au facut ca nu aud o asemenea intrebare, care le-a stopat latratul in gat!

am mai spus-o si o repet - iubirea de caini e un fals subiect. aici e vorba de un singur lucru foarte clar - cainii trebuie sa dispara de pe strazi. atat! cum vor disparea? la intrebarea asta ar trebui sa raspunda, in primul rand, iubitorii de animale. dar nu prin mitinguri si gargara de doi bani. iubitorii sa ia cainii, sa-i duca in adaposturi si sa aiba acolo grija de ei. pe banii lor, ai iubitorilor. dar nici asta nu vor iubitorii. oricum, multi dintre acesti indivizi dau zilnic dovada ca nu le pasa decat de interesul lor. am vazut persoane care au caini de rasa, de pilda. cainele se opreste in mijlocul drumului si isi face nevoile. ce face apoi stapanul? merge mai departe. nici pomeneala sa stranga mizeria de la javra lui. nu! pentru ca iubitorii de animale considera ca au numai drepturi. nu si obligatii. asa si cu cainii vagabonzi. iubitorii doar latra in favoarea cainilor, sa ramana pe strazi. dar iubitorii nu vor lua cainii acestia in veci. sa-i ingrijeasca, pe cheltuiala lor. nu le pasa. nu le pasa de oamenii muscati, de oamenii terorizati, de copiii care sunt speriati de haitele de caini. nu le pasa! cum se numeste nepasarea asta? pe scurt - nesimtire!

ei bine, cred ca marea masa a oamenilor care vor o tara civilizata ar trebui sa iasa pe strada, sa demonstreze si ei. nu impotriva cainilor. ci in favoarea ideii de civilizatie. de curatenie. de orase curate. impotriva nesimtirii!

4 comentarii:

Ioana spunea...

ai perfecta dreptate...eu una sunt terorizata cand vad caini pe strada in haita...dupa ce vara trecuta m-a muscat unul si mi-a lasat o cicatrice de toata frumusetea :D...ar trebui luate masuri,contruirea de adaposturi pentru caini...

Dan Gheorghe spunea...

perfect de acord, adaposturi pentru animale. cainii sa fie tinuti acolo. da repet - totul pe banii iubitorilor de animale!

Butterfree spunea...

eutanasia pe banii cui se face? cum justifici omorul in masa? nici eu nu-i vreau pe strazi, stiu ca sunt violenti si ataca oameni lipsiti de aparare dar, ti se pare corect sa-i ucizi? daca tu ucizi un caine fara aparare cu ce esti tu mai bun ca el? daca ar fi o rasa superioara celei umane ti s-ar parea corect sa se decida un omor in masa doar pentru cei cativa violenti? si noi avem criminali si talhari si violatori... daca cineva ar decide sa omoare toti oamenii pt ca a fost odata atacat de un om? nu vreau caini pe strazi dar nu vreau nici sa iau parte la uciderea tuturor. cred ca infiintarea de adaposturi e o solutie mult mai echitabila.

Dan Gheorghe spunea...

sunt total de acord cu infiintarea de adaposturi. dar atentie - nu pe bani publici. cei care se declara aparatorii animalelor, ar trebui sa depaseasca faza vorbelor si sa treaca sa la fapte. adica sa scoata bani din propriul buzunar, sa construiasca adaposturi, sa duca acolo cainii, sa-i hraneasca, sa le dea apa, medicamente. pe banii lor!