duminică, 6 martie 2011

observ zilele acestea o adevarata ofensiva mediatica a iubitorilor de animale. in speta, ai cainilor vagabonzi. am vazut si politicieni care au venit la diverse televiziuni, spunand ca pregatesc nu stiu ce legi. pentru? cica, sa se aloce bani publici pentru cainii vagabonzi. adica sa se construiasca adaposturi, sa se asigure hrana, apa, medicamentele pentru caini. un primar a sugerat, in lipsa fondurilor locale, ca acesti bani sa fie alocati de Guvern. se dau multi acum de ceasul mortii - de unde sa scoata bani pentru ingrijirea cainilor vagabonzi?! n-am auzit, in schimb, ca iubitorii de animale sa vina ei insisi cu solutii concrete.

sa zicem ca eu ma duc la un magazin. si vad un televizor care-mi place. il vreau. ce fac? ma duc pe strada si strig - oameni buni, dati-mi bani sa cumpar televizorul? sau scot din propriul buzunar bani si il cumpar? evident, solutia logica e cea de-a doua.

exact aceeasi situatie e si in cazul cainilor vagabonzi. ideea de baza este ca acestia sa dispara de pe strazi. cum? solutia initiala ar fi eutanasierea lor. folosirea fondurilor publice, in acest caz, ar fi justificata, pentru ca se rezolva o problema de siguranta a cetatenilor. alternativa e ca animalele astea sa fie duse in adaposturi, sterilizate, apoi tinute acolo, doar acolo, pana la sfarsitul vietii lor. insa, daca se aplica a doua varianta, mult mai costisitoare, aceasta trebuie sa cada strict in sarcina iubitorilor de animale. pentru ca ei vor ca acesti caini sa traiasca. sa traiasca, foarte bine, dar pe bani iubitorilor!

cred ca a venit momentul ca iubitorii de animale sa depaseasca faza vorbelor, de care eu personal sunt satul, de peste 20 de ani incoace. si sa treaca la fapte. mentinerea cainilor vagabonzi in viata, ingrijirea lor in adaposturi, reprezinta o problema exclusiv privata. cine ii vrea, sa-i tina, dar pe banii lui. eu nu sunt de acord sa cotizez pentru asa ceva. nu sunt de acord sa fie folositi bani publici in acest scop.

marea problema in Romania e ca multi nu-si asuma responsabilitatea pentru optiunile lor. "vreau sa fac nu stiu ce, dar sa nu cotizez din banii mei". "vreau sa mi se indeplineasca nu stiu ce deziderat. dar nu prin efortul meu. altii sa rezolve". nu mai merge asa, fratilor! sunt o gramada de iubitori de animale in tara asta, ONG-uri. sa puna mana de la mana, cu totii, si sa stranga bani, sa faca adaposturi, sa tina cainii, pe cheltuiala lor. adica iubitorii vor cainii in viata, dar noi, cetatenii, restul poporului, sa scoatem bani din buzunar?! ca sa platim pentru moftul lor! iubitorii, in schimb, vor ramane doar cu "flamura" de aparatori ai animalelor. nu mai merge asa! regula trebuie sa fie cu totul si cu totul alta - sa scoata bani din propriul buzunar, iubitorii, pentru "flamura" lor. pentru ca e numai a lor...

10 comentarii:

Ioana Gînju spunea...

...eu am mai zis sa-i vindem chinezilor(ei ii maninca), dar nu m-a'muscat' nimeni.

Dan Gheorghe spunea...

mai nou, cica pot "emigra". cu pasaport.

NewAgeOctav spunea...

Invazia rasei galbene, sau mai bine zis, Jellow Invasion :) www.eTigaraRunway.ro

Dan Gheorghe spunea...

?!

ellaidd spunea...

nu crezi că este un calcul simplu să îi adunăm de pe străzi, steriliza din banii noștri, după care ei nu vor mai fi, dar își vor fi dus o viață decentă până la final. Ce să spun, ești de acord ca statul să finanțeze campanii politice, de unde răsar adevăratele javre ce mușcă de doare, dar nu ți-e milă de niște suflete nevinovate.

Dan Gheorghe spunea...

pai, cred ca suntem amandoi de acord cu un lucru - sa fie adunati de pe strazi, cainii. da? asta e important. dusi in adaposturi, sterilizati si tinuti acolo, pana vor muri de moarte buna. pe mine ma intereseaza sa nu mai fie pe strazi. exact cum spui si tu. problema e cine va scoate bani din buzunar, sa tina cainii in adaposturi. pai, sa scoata bani iubitorii de animale. care se dau de ceasul mortii de grija haitelor de caini. sa scoata iubitorii bani din buzunarul lor. de fapt, vad ca asta e un subiect atent ocolit de iubitori - cand vine vorba de bani. niciun iubitor nu-si asuma raspunederea. e, aici e o mare problema. or fi ei iubitori mari, dar se vede treaba ca sunt doar de fatada. pai, daca iubesc asa mult cainii, sa-si dovedeasca atasamentul nu numai la mitinguri, ci si intr-un mod pragmatic. sa tina pe cheltuiala lor cainii in adaposturi. atunci vor demonstra cu adevarat ca iubesc cainii. fapte, nu vorbe! ca de vorbe suntem satui cu totii, nu?...

ellaidd spunea...

ei no, atunci lasă-i pe stradă să te muște, pt că ce ție nu-ți place altuia nu-i face: ai omorâ un cățel?
NU!


SEMNAȚI, VĂ ROG, PETIȚIA: http://www.fnpa.ro/petitie/ și dați-o mai departe! :) merci

ellaidd spunea...

SEMNAȚI, VĂ ROG, PETIȚIA: http://www.fnpa.ro/petitie/ și dați-o mai departe! :) merci

Angela MICLEA spunea...

draga ellaidd,
macar fa comparatia corecta: enuntul „statul finanțeaza campanii politice, de unde răsar adevăratele javre” are corespondent in javrele de rasa cu acte-n regula, cele de prin palatele sau colibele unora care insa nu se-ndura de-o pomana pentru SEMENII lor comunitari - OAMENI, si nu vad decat câinii prin boscheti - intelegi?
despre SUFLETUL cui vorbeai? al cainilor?! hm...
„ai omorâ un cățel?”
- cu î din i!

Angela MICLEA spunea...

si uitasem: nici un leu!
iarasi ne mor cainii?! doar cainii???
citeste te rog aici
http://jurnalism-corespondenta-publica.blogspot.com/2010/12/romania-handicapata.html