duminică, 3 aprilie 2011


La promotieeeeeeeeeeee!


Mda, avand in vedere ca... Stimati concetateni! Asta ar trebui sa fie discursul unui domn sindicalist. Care se intreaba singur - mai, cum dracului mai scoatem noi lumea in strada, la mitinguri? Haida-de. Stai, frate, ca exista o solutie. A, da? Sigur ca da! Care? Pai, se zice atata ca romanul nu iese in strada. La mitinguri. Da, nu iese. Pai, nu iese, sigur. De ce sa-si piarda timpul acolo? Adica ce sa faca acolo? Sa asculte bataia vantului? Si daca nu e vant de la natura, atunci sigur sunt vanturile confratilor sai, care stau si ei la miting si n-au ce face. Ca sa nu mai zic de curentii provocati de discursurile liderilor de sindicat, de la tribuna. Da, ei fac cel mai mult curent! Asa e. Total de acord! Si, pe langa curenti, mai sunt si stropi. Ca daca se incinge liderul si se mai si inroseste la fata, vorbeste cu niste stropi, bai, nene, de trebuie sa te feliciti ca ti-ai luat umbrela de acasa. Mai ales daca stai in primele randuri. Ca bine le mai zici, frate-miu!

Dar sa revenim. Deci, lumea nu mai vine la mitinguri. Dar totusi romanii ies in strada. Cu duiumul. Nu-i asa? Pai, n-ai vazut la televizor ce omor de natiune e la moluri? La mall-uri, se scrie corect. Asa, moluri, mall-uri, cum o fi. La promotii, nenica. La placinte, inainte! Un pachet cu cafea, o punga cu zahar, o sticla cu ulei, o punga cu detergent. Da, dom-ne, asa e. Ce-i drept, noi traim in tara in care si-un rahat daca s-ar pune in mijlocul drumului si cineva ar spune ca e gratis, ar sari imediat careva sa-l inhate, inainte s-o faca altul. Na, sa fiu eu primul! La ce fel de rahat te referi, la ala alimentar sau?... Alege tu!

In aceste conditii, stimati colegi sindicalisti, propun urmatoarea varianta, adica strategie. Fiti atenti aici. Mai, nene, cand mai vreti sa faceti un miting, nu mai faceti miting. Ziceti asa - in ziua cutare, la ora cutare, in locul cutare, va avea loc... Ce? Cum ce? O promotie, frate! Aaaa, stai ca m-am prins. Deci, in conditiile in care Guvernul scade salariile, da de pamant cu oamenii muncii, noi, sindicatul, chemam oamenii nemultumiti din toata tara sa-si exprime nemultumirea. Da, exact. La promotieeeeeeeeee!

4 comentarii:

taio spunea...

interesant si reusit

Dan Gheorghe spunea...

multumesc!

Ioana Gînju spunea...

..politichie la promotie n-a fost decit in '90 la primele alegeri..

Dan Gheorghe spunea...

o-ho, stai sa vezi in 2012 ce promotii, si la locale, si la generale! mama-mama!!!