joi, 30 iunie 2011

numarul de elevi care copiaza la bacalaureat este mare. unii sunt prinsi cu fituici, altii cu telefoane mobile sau alte mijloace moderne de comunicatie. cei care fura incearca astfel sa suplineasca lipsa de cultura, ca sa ia totusi o nota de trecere.

dar intreb eu. stiti vorba aia - cine e fara de pata, sa arunce primul cu piatra. adica sa arunce, in cazul de fata, asupra elevilor care copiaza la examen. dar oare cine din societatea romaneasca ar fi indreptatit sa ia acea piatra si s-o arunce asupra elevilor?

societatea romaneasca, cea corupta pana in maduva oaselor, plina de furtisaguri, smecherii si alte porcarii, da un model de viata si copiilor. si ce vad copiii in ziua de azi la adulti? pai, vad ca in viata reusesti mai usor daca furi, decat daca esti cinstit. cel cinstit risca sa moara de foame. cel care face smecherii e bine-mersi.

ori elevii acestia au invatat deja lectia suprema, de viata. fura si vei ajunge mare. fii cinstit si mori cu dreptatea-n mana. si atunci sa-i mai judecam ca fura la examen? cine ar trebui sa ia nota 4 la purtare? elevii sau adultii?...

Niciun comentariu: