duminică, 4 decembrie 2011

Despre cum se face presa (de rahat) in Romania


Vad zilele trecute, la sapte seara, la stiri, pe un canal de stiri, national, care se prinde cu antena, o stire de o prostie greu de egalat. Se zicea ceva de genul - parintii si bunicii se duc la cumparaturi pentru Mos Nicolae. Nu e prima oara cand apar astfel de stiri. Au mai fost si-n anii trecuti, la alte posturi. Ma intreb cat de cretin trebuie sa fii ca sa dai pe post asa ceva, la o ora de maxima audienta. Pentru ca atunci sunt foarte multi copii care se uita la televizor. Copii care inca mai cred intr-o poveste frumoasa, de basm, cu Mos Nicolae si Mos Craciun. Cei care aduc copiilor cadouri. Cum se poate ca o astfel de poveste sa fie destramata atat de brutal de niste cretini? Doar in numele informarii, vezi Doamne?! Care informare? Despre faptul ca acum, in decembrie, magazinele incep sa fie tot mai pline. Ei si? Unde e noutatea? Asta e o stire de genul altora la fel de "destepte", cu care ne bombardeaza de mai mult timp presa noastra - "afara ploua" sau "afara ninge".

Ma intreb daca "ziaristii" care fac stirile astea despre cadourile cumparate de parinti si bunici in numele lui Mos Craciun, au crezut ei insisi vreodata in Mos Craciun? Probabil ca n-au crezut niciodata. Pentru a crede, pentru a-ti imagina, ai nevoie de ceva ce nu toti oamenii poseda - creier. Ma intreb daca acesti "ziaristi" au ei insisi copii. Ce le spun copiilor lor - o stire despre aglomeratia la cadouri, in numele lui Mos Nicolae?!

Copii, nu credeti in prostiile de la televizor. Mos Nicolae si Mos Craciun exista. Va spun eu, care, la 43 de ani, inca mai cred in ei. Si ma bucur de venirea lor. De data asta, nu vin la mine, ci la copilul meu. Dar eu inca mai cred in partea buna si frumoasa a lumii...

Niciun comentariu: