joi, 23 februarie 2012

Cine se mai gandeste la poporul roman?

In afara de nimeni... Asta ar trebui sa fie intrebarea anului electoral 2012. Strategii si aliante, fara numar, pe toate strazile. Politicieni care fac si desfac aliante, cat cuprinde. Si mai ales planuri - pe unde s-o iau, la stanga, la dreapta, prin centru. Adica pe unde s-o iau, eu, politicianul, ca sa ajung la putere. Cu cine sa ma aliez, de cine sa ma feresc.

Stau si ma intreb acum - bai frate, dar cand fac calcule politicienii nostri, se gandesc ei oare si la popor? Adica sa vad pe cineva care spune - da, dom-ne, eu vreau sa ajung la putere ca sa fac bine pentru tara, sa rezolv problemele poporului. Nu! Nici pomeneala de asa ceva. Impresia - si nu numai a mea - e ca majoritatea politicienilor isi fac calcule cum sa ajunga sau cum sa se pastreze la putere, doar pentru propriul orgoliu.

Ca si astia care ne conduc acum, vai de noi! Cica vor sa-si schimbe parul, sa nu mai fie portocaliu. Si-l fac verde. Stai sa-i vezi pe cei rosii - vor deveni violeti. Iar pe cei galbeni - albastri vor deveni peste noapte. Si uite un razboi pe culori.

O-ho, dar numai atat? Nu! Doar stiti basmul cu lupul care s-a dus la fierar, sa-i slefuiasca dintii si limba, sa aiba vocea mai mieroasa. Ca sa-i pacaleasca pe mielusei. Sa vezi acum politicienii, mai ales cei de la putere, cum vor renunta la aroganta, cum vor fi mierosi, suavi, ce mai, niste balerine. Mai sa-i scuipi, sa nu-i deochi, puii mamii! Ce frumusei se vor face. Ca sa pacaleasca turma. A se citi poporul. Pentru ca in ochii politicienilor asta e cu adevarat poporul - o turma.

Da' sa-i vezi si pe cei care au mai fost la putere. Si acum, dupa atata amar de opozitie, vor din nou la cascaval. Mama, ce muzica va defila printre dintii lor! Ce discursuri! Cum s-au schimbat ei, cum s-au facut ingeri, desi au aripile negre, dar vopsite in alb cu bidineaua, evident.

Ce-o sa mai fie anul asta! E clar un lucru, vor crapa pietrele...

Niciun comentariu: