sâmbătă, 22 iunie 2013

Cateva consideratii despre protestul medicilor
Colegiul Medicilor din Romania anunta protestele cadrelor medicale din luna iulie. Pentru salarii mai mari si pentru ca medicii sa fie respectati in societatea romaneasca – iata principalele doua motive ale nemultumirii halatelor albe, zice institutia cu pricina. 

Foarte ciudat, as spune, ca tocmai Colegiul Medicilor, cel care de ani si ani incoace ar fi trebuit sa aiba menirea de-a curata sistemul medical romanesc de impostori si escroci, sa fie acum initiatorul manifestatiilor de strada.

Sa se mareasca salariile cadrelor medicale din Romania? Perfect de acord! Dar acelasi onor Colegiu al Medicilor ar trebui sa adauge un amanunt foarte important – salarii marite numai celor care se dovedesc profesionisti, care nu pun diagnostice gresite. Nu poti sa premiezi indivizi care au nenorocit oameni, pe viata.

Si un alt lucru esential ar trebui sa spuna Colegiul Medicilor – salarii marite numai pentru cei care nu au facut din statutul lor de medic o afacere proprie. Cei care asteapta mai intai sa le dai bani, inainte de-a se uita la tine, pacientul. E doar un mic exemplu dintr-o lume mult mai tenebroasa in care activeaza o parte – si nu mica – a medicilor din tara asta.

Cat priveste lacrimile de crocodil ale Colegiului Medicilor, cum ca oamenii din acest domeniu nu ar fi respectati de societate – sa fim seriosi! Sistemul medical ar fi trebuit mai intai sa-si faca propria curatenie, sa scape de impostorii si escrocii care au intinat acasta nobila meserie, calcand-i in picioare juramantul de capatai. Daca sistemul ar fi eliminat toate aceste bacterii care-i macina temelia, azi corpul medical romanesc ar fi fost privit in cu totul alt mod. Onorabil!

E o prapastie mult prea larga intre vorbele mestesugite ale Colegiului Medicilor, despre nevoia de respect pe care o resimt medicii din Romania, si realitatea spitalelor din tara asta, in care pacientii sunt calcati in picioare si desconsiderati de – cel putin o parte – din aceeasi tagma care clameaza respectul societatii.

Astept ziua in care medicii onesti si profesionisti din Romania vor iesi in strada impotriva colegilor lor impostori. Pentru curatarea sistemului de gunoaie. Acela va fi, cu adevarat, un protest credibil…

Niciun comentariu: