sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Primul discurs al lui Klaus Iohannis, ca presedinte al Romaniei

Ma gandesc ca ar spune cam asa – vreau o tara in care lucrurile sa mearga ca la carte. Sa nu se mai fure, sa nu se mai minta. Sa nu se mai ceara spaga, sa nu se mai mituiasca. Romani, din orice provincie ati fi, nu mai scuipati flegme pe trotuar. Si nu mai lasati in urma voastra ambalajele de la ciocolata sau ciunga. Fratilor, terminati cu mancatoria intre voi. 
Cand sunteti la servici, nu va mai duceti la seful vostru sa-l pupati in fund si nu va mai turnati colegii, sperand ca in felul acesta sa capatati un post mai caldut. Romani, atunci cand va dati intalnire cu cineva sau cand stabiliti ca veti face ceva la un anumit moment, fiti punctuali.
Daca promiteti ca rezolvati o problema, nu cautati scuze pentru ca n-ati facut nimic. Frati romani, nu mai alergati sa va umpleti buzunarele cu diplome, trecand prin scoala ca gasca prin apa. Nu va mai dati specialisti, cand in adevar sunteti niste ageamii. Nu mai injurati, nu mai blestemati, dati uitarii zicala “sa moara si capra vecinului”.
Romani, nu va mai luati permisul auto “ungand” clanta sectiei de politie. Cand sunteti la volan, respectati toate regulile de circulatie. Fiti amabili cu toti cei din jurul vostru. Nu mai sariti la bataie din orice fleac. Si mai ales invatati sa spuneti “buna ziua”.
Partidele politice sa nu mai primeasca tot felul de coate-goale in randul lor, ci numai oameni de inalta calitate morala si profesionala, astfel incat, la o adica, acestia sa ocupe, cu cinste, functiile centrale sau locale.
Daca vedeti langa voi un om inteligent, care are proiecte, care vrea sa faca ceva bun pentru comunitate, nu-i mai dati in cap, considerand ca e un pericol public, ci dimpotriva, faceti tot ce puteti ca sa-l sprijiniti.
Nu mai spuneti conationalilor vostri, cei cu viziune – auzi, ia pleaca tu in alta tara, daca aici nu-ti convine ideea de-a te integra in mediocritate.
Si o ultima cerinta – jos marlania!
Va supravietui oare, politic, viitorul presedinte al Romaniei, in urma unui asemenea discurs? Altfel, peste tot aud acum sloganuri de genul – vrem un altfel de cap al statului sau vrem o "tara ca afara".
Ia sa vedem, dragi romani, cat de pregatiti sunteti sa va schimbati chiar voi. E drept, aveti cam multe teme de rezolvat.
Aoleo, sper ca nu v-ati razgandit!...

Niciun comentariu: