sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Cocalari in haine occidentale

Ma uit la evenimentele din ultima vreme. Cu patronii de cluburi, restaurante, bodegi din Bucuresti si din alte orase. Remarc, in primul rand, tineretea acestor oameni. Si mai vad ca sunt din lumea buna. Unii dintre ei, vedete culinare de televiziune. Daca stai de vorba cu asemenea indivizi, constati ca au un aer boem. Sunt educati in strainatate. Sau cel putin si-au facut veacul prin Vest, capatand acolo experienta profesionala. Sunt poligloti si iti dau lectii de liberalism in gandire, fara a ma referi in acest caz la politica. Ar fi in stare sa-ti insire o serie intreaga de concepte despre civilizatie si respect, gusturi alese, in orice materie, facand-ti aplogia drepturilor si libertatilor.

Poti spune astfel ca lumea noastra, romaneasca, are sansa unei schimbari radicale. Pe care o tot asteptam de atata amar de vreme. Uite, dom-ne, vine generatia tanara, care nu mai seamana cu golanii anilor ’90, cei cu averi construite peste noapte, furand o Romanie intreaga. Gata cu fostii comunisti ori securisti. cei care au “mostenit” agoniseala odiosului regim rosu, transformandu-se din activisti in patroni.

Ce constatam, in schimb? Ca tinerii de azi, patronii de care vorbesc, sunt la fel de cocalari ca si predecesorii lor. Cand e vorba de afaceri, isi dau jos haina occidentala si o imbraca pe cea damboviteana. Toate informatiile care vin din anchetele penale ne dau imaginea unor rechini care-si bat joc de clienti si de proprii angajati. Cauta orice modalitate de a pacali statul. Ca sa-si umple ei buzunarele. Cat mai repede si mai eficient. Si atunci vin si intreb ce se schimba cu adevarat?

Ce sa mai zic de politica?!...

Niciun comentariu: