duminică, 3 aprilie 2016

Urmeaza inca patru ani in care ne vom blestema cruntul destin…

Campania electorala pentru Locale a inceput. Ca si cand ar crede ca romanii sunt niste prosti, televiziunile si politicienii aplica si de data asta, ca si in alti ani, aceeasi reteta. Se organizeaza niste asa-zise dezbateri televizate cu teme usurele. De pilda, cultura, invatamantul, fosta si viitoarea guvernare, daca mai bate vantul, cum stam cu irigatiile, de ce papadia nu infloreste iarna, si tot asa mai departe.

Vezi cu ocazia asta in studioul de televiziune niste indivizi despre care deja stii ca sunt candidati la diverse primarii. Le-ai aflat numele prin ziare. Ca partidele i-au anuntat. Vin deci baietii si fetele si isi dau cu parerea despre subiectele dezbatute. Evident, nu spun nimic. Doar isi dau cu parerea. Mai pe romaneste, mananca rahat, ca sa nu spun altfel.

Strategia este insa clara. Sau cel putin mie imi este clara. Tot ce conteaza este ca baietii si fetele sa fie vazuti. Pe micul ecran. Sa-i stie lumea. Campanie de imagine, dom-ne. Sa iesi in fata, sa te vada lumea. Nu conteaza ca nu spui nimic. Cel mai important este sa te stie poporul. Sa fii vizibil. Sa te infigi in constiinta publica. Sa iesi din postura pe care ai avut-o pana acum, de invizibil.

La noi, la romani, functioneaza treaba asta cu vazutul. Eu votez pe cutare. Pentru ca il stiu. De unde il stii? De la televizor. A devenit vedeta. Nu votez pe cineva pe care nu-l stiu, nu-i stiu mutra. Cu vedeta e altceva. Nu mai conteaza ca ala pe care-l votez nici macar nu a demonstrat ca e-n stare de ceva. Urmeaza inca patru ani in care ne vom blestema cruntul destin…

Niciun comentariu: